Moeizaam spelend Arsenal rekent met minimaal verschil af met Leicester City

Arsenal heeft gewonnen van Leicester City
25 februari 2023 om 17:52

Arsenal heeft goede zaken gedaan in de Premier League. The Gunners hebben afgerekend met Leicester City (0-1), maar makkelijk ging het niet.

Na een moeilijke periode wist Arsenal afgelopen weekend weer eens te winnen van Aston Villa en dus was het zaterdagmiddag zaak om die lijn door te trekken. Manager Mikel Arteta stelde een voorhoede op met Leandro Trossard, Gabriel Martinelli en Bukayo Saka en dus was er geen plaats voor Eddie Nketiah.

In de eerste helft werden er niet veel kansen gecreëerd, maar halverwege leek Arsenal er toch met de voorsprong vandoor te gaan. Trossard werkte een afgeslagen corner op prachtige wijze tegen de touwen, maar tevergeefs. De Belg zag zijn treffer afgekeurd worden omdat Leicester-doelman Danny Ward onreglementair werd gehinderd.

Na rust was het dan wel raak voor The Gunners. Het was diezelfde Trossard die dit keer de aangever was. De winteraankoop gaf een prachtige assist op de in de diepte sprintende Gabriel Martinelli, die de bal binnen gleed. Het was een bevrijdend, maar pijnlijk doelpunt. De Braziliaan kon gelukkig voor hem gewoon verder.

Arsenal kwam verder niet meer in de problemen en dus gaat het rustig achterover zitten om de concurrentie te bekijken. Manchester City speelt later op de middag tegen Bournemouth.

Overige uitslagen

Everton - Aston Villa: 0-2
Leeds United - Southampton: 1-0
West Ham United - Nottingham Forest: 4-0