Exclusive

Kraker op het programma: deze spelers stonden onder contract bij PSV én FC Twente

Kraker op het programma: deze spelers stonden onder contract bij PSV én FC Twente

26-02-2023 08:43 Laatste update: 08:43

PSV en FC Twente nemen het zondag om 16.45 uur op tegen elkaar in de Eredivisie. Voor beide ploegen is het een kwestie van aan- of afhaken in de titelstrijd. FC Twente heeft de nodige oud-PSV'ers in de gelederen, terwijl er bij de Eindhovenaren ook twee oud-Twentenaren rondlopen. VoetbalNieuws geeft je een overzicht van de spelers die bij beide clubs onder contract stonden.

Luuk de Jong

De aanvoerder van de Eindhovenaren werd groot bij FC Twente, waar hij van 2009 tot en met 2012 speelde en er zelfs kampioen van de Eredivisie werd in 2010. In 2012 vertrok de spits naar Borussia Mönchengladbach, om na een uitstapje bij Newcastle United in 2014 terug te keren in de Eredivisie bij PSV. Na twee jaar bij de Eindhovenaren en wederom een kampioenschap, schopte De Jong het tot Sevilla FC en zelfs FC Barcelona. Deze zomer keerde de kopsterke aanvaller terug op het oude nest, in Eindhoven welteverstaan.

Joël Drommel

De doelman kwam 136 keer in actie voor de Twente en maakte in de zomer van 2021 voor 3,5 miljoen euro de overstap naar PSV, terwijl Lars Ünnerstall de omgekeerde weg bewandelde. De transfer werd allesbehalve een succes. De sluitpost begon als eerste doelman, maar verloor zijn basisplaats al snel aan Yvon Mvogo. Door de tegenvallende prestaties van Drommel zag PSV zich genoodzaakt deze zomer wederom een doelman aan te trekken. De 26-jarige keeper speelt daardoor dit seizoen tweede viool achter Walter Benítez.Joël Drommel

Lars Unnerstall

De Duitse keeper was jaren tweede keeper bij de Eindhovenaren, tot hij medio 2021 besloot om de deur achter zich dicht te trekken bij PSV en met de transfervrije status te tekenen voor FC Twente. Die overstap had voor de boomlange sluitpost niet beter uit kunnen pakken. Unnerstall staat sindsdien te boek als een van de beste doelmannen van de Eredivisie. De verbazing over het feit dat PSV hem zo gemakkelijk heeft laten vertrekken wordt groter en groter. Met de Duitser onder de lat heeft Twente de weg omhoog weten in de zetten en werd er in 2021/2022 zelfs Europees voetbal behaald.

Joshua Brenet

De rechtsachter van FC Twente is net als vorig seizoen in 2022 een vaste waarde bij de subtopper in de Eredivisie. Brenet valt vooral op door zijn aanvallende kwaliteiten bij de Tukkers. De back is vaak goed voor een doelpunt of een assist en heeft tevens een aardige dribbel in huis. Die kunsten vertoonde Brenet van 2013 tot en met 2018 ook bij PSV. De verdediger kwam in totaal tot 150 duels voor de Eindhovenaren, waarin hij vier keer scoorde en elf assists gaf. Bij PSV werd Brenet onder meer drie keer landskampioen en schopte hij het zelfs tot het Nederlands elftal en de Champions League.Joshua Brenet

Deze spelers stonden onder contract bij PSV en FC Twente: 

Ontbreekt er een speler op de lijst? Laat het vooral weten in de reacties!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!