Nieuws

Kudus maakt indruk: 'Bijzonder en onvoorspelbaar, zijn dribbel is echt uniek'

Kudus maakt indruk: 'Bijzonder en onvoorspelbaar, zijn dribbel is echt uniek'

21-02-2023 06:52

George Boateng is onder de indruk van Mohammed Kudus. De viervoudig Nederlands international stelt dat de Ajacied kan uitgroeien tot een wereldspeler.

Boateng begon zijn carrière bij Feyenoord en vertrok na enkele jaren in Rotterdam naar de Premier League. Afgelopen winter was de geboren Ghanees op het WK assistent-trainer van Ghana waar hij Kudus van dichtbij meemaakte. Boateng is onder de indruk van de 22-jarige aanvallende middenvelder. "Mo was in Qatar onze beste speler", begint Boateng in het Algemeen Dagblad. "Dat hij daarvoor niet alles speelde bij Ajax, wekte een beetje frustratie bij hem. Je ziet nu wat het vertrouwen van John Heitinga met hem doet. Hij betaalt het volledig uit. En Mo hoort ook alles te spelen, omdat hij een bijzondere en onvoorspelbare speler is."

Volgens Boateng is Kudus vooral een slimme speler die zijn lichaam op de juiste manier gebruikt. "Met zijn acceleratie en loopvermogen schudt hij tegenstanders vervolgens heel makkelijk af. Zijn dribbel is namelijk uniek. Dribbelen kunnen wel meer spelers, maar ze hebben lang niet allemaal het vermogen om daarin snel te sturen. Mo kan heel goed sturen en draaien."

Of Kudus komend jaar nog in Nederland speelt volgens Boateng te betwijfelen. "Waar ik van overtuigd ben, is dat Mo in de Premier League en ook in andere topcompetities mee kan, want hij is echt een waanzinnig talent."