Nieuws

Druk op Potter neemt toe: 'Je ziet het aan zijn gezicht, wordt zo geen succes'

Druk op Potter neemt toe: 'Je ziet het aan zijn gezicht, wordt zo geen succes'

20-02-2023 17:19

Gary Neville weet dat Graham Potter onder immense druk staat bij Chelsea. De analist van Sky Sports stelt dat de eigenaren van de club rustig moeten blijven om het project te laten slagen.

Zoals bekend gaf Chelsea in de afgelopen twaalf maanden ruim 600 miljoen euro uit. Ondanks dit hoge bedrag vallen de resultaten voor de ploeg uit Londen nog tegen. Met een tiende plek in de Premier league gaat het ook niet voor de wind voor The Blues. "Potter staat onder een hevige druk", vertelt Neville in de Gary Neville Podcast. "Je ziet het aan zijn gezicht. De kansen die ze missen en het gefluit van de tribune maken het zwaar." Ondanks de tegenvallende resultaten denkt Neville dat de club zal vasthouden aan Potter. "Ik denk dat ze het juiste zullen "doen. Ze hebben Thomas Tuchel al vrij vroeg ontslagen en hebben stevig geïnvesteerd in Graham en zijn team. Ze zullen zich rustig moeten houden om het te zien slagen."

De breedte van de selectie is volgens Neville een probleem. "Het wordt geen succesvol project zolang je 33 spelers hebt die allemaal naar de manager kijken. Potter is sterk aan het bouwen aan een project, maar dat botst op dit moment een beetje met wat de eigenaar doet."