Potter ziet slecht Chelsea en stelt supporters gerust: 'César is bij bewustzijn'

Potter ziet slecht Chelsea en stelt supporters gerust: 'César is bij bewustzijn'
18 februari om 21:13
Laatste update: 18 februari om 21:16

Graham Potter baalt van het verlies in eigen huis van Southampton. Ondanks de 0-1 eindstand ging de aandacht vooral uit naar de horrorblessure van César Azpilicueta.

Potter stelde na afloop dat de eerste helft ondermaats was van zijn ploeg. "Na rust hielden we Southampton onder druk", begon Potter. "James Ward-Prowse deed ons de das om met zijn vrije trap. Daarin is hij een meester. Southampton wist ons spel ook goed te ontregelen. Wij moeten beter omgaan met de kansen, daarvoor neem ik de verantwoordelijkheid. Ik kan alleen niet geloven dat we niet tot scoren zijn gekomen gezien alle kansen."

De supporters van Chelsea waren allesbehalve gelukkig met het verlies en lieten dat duidelijk horen. Volgens Potter is de kritiek te begrijpen. "We hebben een moeilijk periode en hebben een jong team. Als de resultaten niet de goede kant opvallen is het zwaar. Mijn baan is om het team te helpen en door te zetten. Het was helaas niet genoeg."

Azpilicueta moest het veld verlaten na een ogenschijnlijk zware blessure. De Spanjaard kreeg een harde schop in zijn gezicht en lag daarna roerloos op het veld. "César is weer bij bewustzijn", vertelde Potter bemoedigend over de verdediger. "Hij ligt inmiddels in het ziekenhuis. We maken ons grote zorgen om hem, maar in het ziekenhuis is hij voor nu op de beste plaats. Het was een vreselijk incident. Het was voor iedereen schrikken."

Niet voor de gevoelige kijker: