Interview

Onana boos na aanhouding: Dit is de enige reden dat het geen vechten werd

Onana boos na aanhouding: "Dit is de enige reden dat het geen vechten werd"

30-12-2021 10:53

Andre Onana vertelt in gesprek met The Guardian op een openhartige manier over zijn lastige jaar. Onana kan moeilijk leven met het feit dat mensen hem als schuldig zien en heeft het aan de mensen om zich heen te danken dat hij niet heeft opgegeven.

"Ik probeerde gewoon te overleven en er beter uit te komen. Altijd het positieve in de situatie zien", zegt Onana in gesprek met The Guardian. "Maar soms is dat niet mogelijk. Er zijn momenten dat je er aan denkt om op te geven, maar gelukkig had ik goede mensen om me heen. Als je alleen bent in deze situatie dan geef je het op."

"Het is ook de manier waarop mensen naar je gaan kijken. Als een drugsverslaafde", zegt Onana. "Hoe ga je aan je ouders vertellen dat je positief bent getest op doping, als je nooit in je leven hebt gedronken of gerookt? Er zullen altijd mensen zijn die denken dat ik schuldig ben."

Onana vertelt hoe hij in België werd aangehouden door de politie. "Ik hoorde een agent zeggen: 'Deze gast neemt heel veel drugs", vertelt hij. "Dat deed veel pijn. Ik lach er nu om, maar de enige reden dat dit niet in een vechtpartij eindigde was omdat het een politieagent was." Onana steekt vervolgens zijn vuisten de lucht in.

Onana werd begin februari voor een jaar geschorst omdat het verboden middel furosemide in zijn urine was gevonden. Onana geeft aan dat hij het middel had aangezien voor een pijnstiller. De straf van Onana werd na een hoger beroep teruggebracht tot negen maanden, waardoor de doelman nu weer speelgerechtigd is.