Nieuws

AZ-jongeling staat voor eerste echte test in topper: 'Blij met het vertrouwen'

AZ-jongeling staat voor eerste echte test in topper: 'Blij met het vertrouwen'

18-02-2023 12:10 Laatste update: 12:11

De pas achttienjarige Wouter Goes maakt een stormachtige ontwikkeling door bij AZ. Door blessureleed in de achterhoede van de Alkmaarders kreeg de centrumverdediger van trainer Pascal Jansen de kans zich in de kijker te spelen. Tegen Feyenoord staat hij zaterdagavond voor het eerst aan de aftrap van een echte Eredivisiekraker, maar van zenuwen of onzekerheid is er geen sprake.

"Het zal best een uitdaging zijn. De Kuip is andere koek vergeleken met het stadion van Volendam", zo beseft Goes in gesprek met De Telegraaf. Hij ziet het echter meer als iets leuks dan iets om trillende benen van te krijgen. "Hoe meer mensen op de tribune zitten, hoe leuker ik het vind. Ik ga er naar toe om te winnen."

De jongeling is blij met het vertrouwen dat hij van Jansen krijgt. In de thuiswedstrijd tegen FC Volendam maakte hij zijn debuut. Vorige week speelde hij de volle negentig minuten tegen Excelsior, in wat dus pas zijn tweede wedstrijd was. "Ik ben wel blij dat de trainer vertrouwen in mij heeft. Hij had tenslotte ook voor iemand anders kunnen kiezen, of voor een andere oplossing. Zodra de trainer voor je kiest, moet je het gewoon laten zien."

Feyenoord en AZ staan zaterdagavond om 21.00 uur tegenover elkaar in De Kuip. Feyenoord is de huidige koploper. AZ volgt op plek twee met slechts twee punten minder.