Nieuws

'Sleutelmoment' bij PSV tegen Sevilla: 'Paste niet bij het wedstrijdbeeld'

'Sleutelmoment' bij PSV tegen Sevilla: 'Paste niet bij het wedstrijdbeeld'

18-02-2023 10:45
2

PSV ging met 3-0 af op bezoek bij Sevilla FC in de Europa League, maar was in grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. André Ramalho betreurt het 'black-out moment' waarin de 1-0 viel voor de thuisploeg.

PSV speelde een goede eerste helft op bezoek bij Sevilla, maar zag de Spanjaarden in de blessuretijd van de eerste helft toeslaan. Ramalho baalt van het moment. "Dat past niet bij wat er daarvoor gebeurde op het veld. De 1-0 was een soort van black-out van concentratie. Achteraf denk ik ook dat dat het sleutelmoment is geweest", meent de Braziliaan. "Op dit niveau wordt het op details beslist. Als je één moment de concentratie niet hebt of een situatie een klein beetje onderschat, is het meteen raak."

In de tweede helft was het uitgerekend Lucas Ocampos die de malaise van PSV vergrootte. De Argentijn maakte een geweldige treffer én gaf een fraaie assist op de 3-0. Volgens Ramalho wordt de return donderdag zeer lastig, maar van opgeven is geen sprake. "We gaan alles geven, al wordt het heel heel lastig. Maar in het voetbal hebben we vaker gezien dat alles mogelijk is. We moeten snel scoren en dan een tweede maken. Dat is voor ons de sleutel."

De Eindhovenaren moeten echter eerst optreden tegen FC Utrecht. "Het lijden is snel over, vrijdag gaat de knop om. De competitie winnen is voor ons ook heel belangrijk", stelde Ramalho op donderdag. PSV staat vierde in de Eredivisie en kent een achterstand van vier punten op koploper Feyenoord.