Wedstrijdverslag

Ongeslagen reeks van PEC ten einde: ADO zegeviert en gaat aan kop in derde periode

Ongeslagen reeks van PEC ten einde: ADO zegeviert en gaat aan kop in derde periode

17-02-2023 22:32

PEC Zwolle weet sinds vrijdagavond weer eens wat verliezen is. ADO Den Haag wist de koploper van de Keuken Kampioen Divisie met 3-1 te verslaan, wat geen enkele club meer was gelukt sinds eind oktober.

Voorafgaand werd het duel tussen ADO en PEC bestempeld als 'Battle of the Dicks', gezien Dick Advocaat en Dick Schreuder elkaar troffen. Met drie goals in het eerste kwartier begon het duel spectaculair. Het was ADO dat na een uitbraak op voorsprong kwam via Joey Sleegers, waarna diezelfde man nog een keer toesloeg. Na weer een uitbraak was Sleegers dit keer de aangever bij een doelpunt van Xander Severina.

Niet veel later waren het De Blauwvingers die iets terugdeden. Feyenoord-doelwit Thomas van den Belt liep een vrije trap van Haris Medunjanin binnen. Daarna was het PEC dat op zoek ging naar nog een doelpunt, maar die viel aan de andere kant. Thomas Verheydt stond vogeltje vrij bij een corner van ADO. De spits kopte de bal voor en vervolgens werd deze binnengekopt door Boy Kemper.

De overwinning van ADO betekend dat Advocaat al tien wedstrijden op rij ongeslagen is met zijn ploeg. Ook gaat de club nu aan kop in de derde periode.

Overige uitslagen

Almere City FC - Helmond Sport 0-0
TOP Oss - FC Eindhoven 2-0
Jong AZ - FC Den Bosch 3-1
Telstar - Jong PSV 1-1
FC Dordrecht - VVV-Venlo 1-2
Heracles Almelo – Willem II 1-1