Nieuws

Slot weigert vervanger van Kökçü te noemen: 'Maar het is niet ingewikkeld'

Slot weigert vervanger van Kökçü te noemen: 'Maar het is niet ingewikkeld'

17-02-2023 20:12 Laatste update: 19:55

Arne Slot weigert prijs te geven wie Orkun Kökçü vervangt in het duel tussen Feyenoord en AZ. De Turkse middenvelder is geschorst en zal niet in actie komen tegen de Alkmaarders.

Slot stelt op de persconferentie in aanloop naar het duel dat Mats Wieffer en Quinten Timber in ieder geval spelen. De derde middenvelder wordt echter in het midden gelaten. "Maar het is niet heel ingewikkeld", verraadt Slot. 

Vanwege de blessure van Sebastian Szymanski lijkt een basisplaats het meest weggelegd voor Javairô Dilrosun. De aanvaller speelde al vaker dit seizoen als aanvallende middenvelder. Het zou inhouden dat Alireza Jahanbakhsh, die is opgeleefd bij Feyenoord, als rechtsbuiten zou spelen.

Feyenoord trapt zaterdagavond om 21.00 uur af tegen AZ. De winnaar van het duel pakt de koppositie in de Eredivisie, gezien het verschil tussen de nummers één en twee slechts twee punten bedraagt. Feyenoord en AZ speelden dit seizoen al eens tegen elkaar. Destijds werd het 1-3 voor de Rotterdammers in Alkmaar. Kökçü, Szymanski en Danilo waren toen trefzeker, maar alle drie de spelers zullen waarschijnlijk niet in actie komen.