Nieuws

Timber gelooft in goede afloop: 'Ik weet namelijk waar het team toe in staat is'

Timber gelooft in goede afloop: 'Ik weet namelijk waar het team toe in staat is'

17-02-2023 08:12

Jurriën Timber heeft nog altijd het volste vertrouwen dat Ajax de tussenronde van de Europa League winnend gaat afsluiten tegen Union Berlin. De verdediger geeft toe dat de thuisploeg het zwaar had tegen de nummer twee van de Bundesliga, maar dat er nog alles is om voor te spelen. 

Timber meldde zich na afloop op het persmoment. Ajax speelde wel gelijk, maar loste geen enkel schot op doel. Dat is iets wat voor het laatst in het duel met Getafe in 2020 gebeurde. "Waarom het zo lastig ging, moeten we analyseren", meent Timber. "Union is een sterke ploeg, die verdedigend goed stond. We gaan de wedstrijd nog terugkijken en moeten dan kritisch op onszelf zijn. Daarbij moeten we ook kijken waardoor we zo weinig kansen hebben gecreëerd."

De verdediger stelt dat Ajax nog niet zijn beste spel heeft gespeeld. "Ik weet namelijk waar ons team toe in staat is. We kunnen beter dan we hebben laten zien. Het positieve is dat we de nul hebben gehouden en dat de teamspirit goed was. Helaas wisten we de ruimtes niet goed te vinden. Dat komt omdat zij goed stonden en we bepaalde dingen aan de bal niet goed deden. Het wordt lastig. Dat weten we allemaal."