Nieuws

Ten Hag baalt van arbitrage na wedstrijd van 'hoog niveau': 'Van grote invloed'

Ten Hag baalt van arbitrage na wedstrijd van 'hoog niveau': 'Van grote invloed'

16-02-2023 21:54
1

Erik ten Hag is blij hoe Manchester United voor de dag kwam tegen FC Barcelona. De wedstrijd was volgens de manager van hoog niveau, maar de arbitrage kon wel op kritiek rekenen.

"Ik denk dat de scheidsrechter een heel grote invloed had op de wedstrijd", aldus Ten Hag, die tijdens duel al geel kreeg van Maurizio Mariani wegens zijn protesten. "Ik denk dat het een duidelijke overtreding is op Rashy. Je kan erover discussiëren of het binnen of buiten het strafschopgebied is, maar dan is het een rode kaart omdat hij alleen afging op de keeper. Dat is van grote invloed en niet alleen op deze wedstrijd, maar op de return. Scheidsrechters mogen dat soort fouten niet maken", aldus Ten Hag tegenover BT Sport.

"We hebben veel karakter en vastberadenheid in de ploeg", doelt Ten Hag op het feit dat United terugkwam van een 1-0 achterstand. "Ik denk dat we de wedstrijd afgezien van de eerste vijftien minuten dicteerden. Ik was een beetje teleurgesteld dat het in de rust nog 0-0 stond, omdat we hadden moeten scoren en de kansen die zij kregen door onze eigen fouten ontstonden. Maar ik denk dat het een geweldige wedstrijd was met twee aanvallende teams. Het was een wedstrijd van Champions League-niveau, ik heb echt van de wedstrijd genoten.'

Rashford was met een heerlijke goal goed voor de snelle gelijkmaker. "Rashford verdient alle credits, omdat hij in geweldige vorm verkeert, maar het hele team heeft het goed gedaan. Ik denk dat het een heel goede teamprestatie was", aldus de Haaksberger, die ook Weghorst goed vond spelen. "Het gaat niet alleen om Wout, maar hij deed het goed in die positie. Als de wedstrijd weer zo is als deze, kan ik me voorstellen dat iedereen die wedstrijd wil zien."