Nieuws

Maher wil goede spel verzilveren: 'In de zomer kijken welke deuren opengaan'

Maher wil goede spel verzilveren: 'In de zomer kijken welke deuren opengaan'

29-12-2021 19:42 Laatste update: 19:46

De beste ballenafpakker van de eerste seizoenshelft in de Eredivisie luistert naar de naam Adam Maher. De onmisbare schakel op het middenveld van FC Utrecht is bezig aan een sterk seizoen en staat open voor een overstap naar zowel het binnen- als buitenland.  

De meeste balheroveringen dit seizoen werden gedaan door Maher, waarmee hij spelers als Marcos Senesi, Ibrahim Sangaré en Edson Álvarez achter zich laat. In gesprek met Voetbal International bespreekt de voormalig nummer 10 zijn nieuwe rol als controleur. "Het voetballende gedeelte, zit er namelijk ook nog steeds in. Ik ben nog steeds beslissend. Ik ben alleen een positie naar achteren gegaan." 

Maher tekende onlangs voor een jaar bij in Utrecht. "Bij die contractbesprekingen heb ik tegen Jordy (Zuidam, technisch directeur red.) gezegd: Het gevoel is gewoon goed. Ik wil dat jullie ook nog iets aan mij verdienen. Ik ben op een leeftijd gekomen dat je nadenkt over iets anders."  

De voormalig PSV- en AZ-speler staat open voor een stap naar het buitenland. "In de zomer ga ik kijken welke deuren er opengaan. Het is heel moeilijk om te zeggen of ik een Nederlandse topclub af zou zeggen of niet." 

Een overgang naar een nieuwe club in de aankomende transferperiode lijkt Maher niet realistisch, alhoewel hij wel de optie openhoudt. "Ik denk niet dat er deze winter al wat gaat gebeuren. We zijn hier met iets bezig. Ondanks een mindere periode is er nog genoeg om voor te vechten. We willen zo hoog mogelijk eindigen en records verbreken. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!