Nieuws

'Herstelwerkzaamheden lijken voltooid: Karsdorp en Mourinho begraven strijdbijl'

'Herstelwerkzaamheden lijken voltooid: Karsdorp en Mourinho begraven strijdbijl'

14-02-2023 15:55

De herstelwerkzaamheden van de relatie tussen Rick Karsdorp en AS Roma lijken te zijn voltooid. De Nederlander werd eerder uitgemaakt voor 'verrader' door José Mourinho, maar de twee hebben de strijdbijl nu begraven.

Het verhaal rondom Karsdorp is bekend. Vlak voor het WK werd de voormalig speler van Feyenoord door Mourinho voor rotte vis uitgemaakt in de Italiaanse media, wat hem de nodige problemen op de hals haalde. Die problemen lijken nu de wereld uit geholpen te zijn.

"We hebben de afgelopen periode alles uitvoerig besproken, Rick en de trainer hebben ook meerdere keren gesproken en ze hebben allebei het vertrouwen dat ze goed het seizoen kunnen afmaken", begint zaakwaarnemer Johan Henkes in gesprek met De Telegraaf. Karsdorp verscheen de gehele ‘donkere’ periode niet in de media. "Zoiets moet gewoon achter gesloten deuren worden opgelost", zegt Henkes.

De verhalen gingen de rondte dat Karsdorp deed aan werkweigering, maar in feite was hij gewoon geblesseerd. "Hij is sinds deze week weer fit en beschikbaar voor de wedstrijden van AS Roma. Hij wil dolgraag met zijn teamgenoten de strijd weer aan in het veld de club heeft ook nog veel om voor te spelen", vervolgt de zaakwaarnemer, die in alle toonaarden ontkracht dat zijn cliënt een verrader is.

"Als dit zo was dan had Rick al direct niet meer voor de club gespeeld. Daar zijn legio voorbeelden van. Rick is geen verrader. Zo ziet de club Rick niet, de staf niet en ook zijn medespelers niet. Ze willen gewoon een fitte Rick Karsdorp terug in het team", besluit hij.