Exclusive

Champions League-finale op het programma: deze Nederlands kunnen in actie komen

Champions League-finale op het programma: deze Nederlands kunnen in actie komen

10-06-2023 08:44 Laatste update: 08:44

Zaterdagavond staat de finale van de Champions League op het programma. Manchester City en Internazionale gaan in Istanbul uitmaken welke club zich mag kronen tot beste van Europa. Welke Nederlandse spelers doen er mee? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

Manchester City

The Citizens hebben Nathan Aké in de gelederen. De Nederlander is dit seizoen een vaste waarde bij Manchester City, al is het nog maar de vraag of hij ook tegen Inter gaat starten. In de laatste weken wisselt Pep Guardiola zijn defensie namelijk regelmatig. De linkspoot lag er een tijdje uit met een blessure, maar inmiddels is Aké weer volledig fit. Zaterdagavond maakt hij kans op speeltijd in zijn eerste Europese finale.

Internazionale

De Italianen hebben in de halve finales afgerekend met stadsgenoot AC Milan. Internazionale is met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij de hofleverancier in dit rijtje. Terwijl Dumfries vrijwel altijd in de basis mag beginnen van trainer Simone Inzaghi, moet De Vrij het vaak doen met een plek op de bank. Inter plaatste zich als eerste ploeg voor de finale in Istanbul en won hem al driemaal, in 1964, 1965 en 2010.