Nieuws

Guardiola: 'Aké speelde vorig jaar geen minuut, nu is hij niet meer weg te denken'

Guardiola: 'Aké speelde vorig jaar geen minuut, nu is hij niet meer weg te denken'

08-04-2023 13:51 Laatste update: 13:56

Pep Guardiola is lovend over het aanpassingsvermogen van Nathan Aké. De Spaanse manager ziet dat de Nederlander Kyle Walker volledig uit de basis heeft verdreven en is bikkelhard voor de Engelsman.

Guardiola kreeg op de persconferentie in aanloop naar het duel met Southampton vragen naar de bezetting achterin. Manchester City speelt dit seizoen met een driemansverdediging in balbezit en Guardiola ziet dat die rol Aké beter ligt dan Walker. "Hij kan dat niet", vertelt de Spaanse manager over de ervaren Engelse back. "Om centraal te spelen, moet je weloverwogen keuzes maken. Hij heeft andere kenmerken. Hij zal altijd tempo hebben en op zestigjarige leeftijd nog steeds de snelste zijn in deze zaal. Dat is een tactische keuze, niet omdat we het vertrouwen in Kyle hebben verloren."

De Spanjaard wijst naar Aké als voorbeeld als het gaat om aanpassingsvermogen. "Kijk naar Nathan dit seizoen. Vorig seizoen speelde hij geen minuut, nu is hij niet meer weg te denken. Dat is wat er gebeurt. Bij mij heeft niemand garanties. Je moet het verdienen en soms hebben we een ander systeem nodig om in op te bouwen of te verdedigen. De ene speler past zich beter aan dan de andere."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!