Transfernieuws

Oudgediende Bony (34) vertrekt na mislukte NEC-periode naar Zuid-Amerika

Oudgediende Bony (34) vertrekt na mislukte NEC-periode naar Zuid-Amerika

13-02-2023 13:10
1

De 34-jarige Wilfried Bony heeft een nieuwe club gevonden. De Ivoriaan gaat aan de slag in Zuid-Amerika bij het Boliviaanse Always Ready. De spits had een transfervrije status na zijn vertrek bij NEC.

Zijn periode bij de Nijmegaren mondde uit in een deceptie. In januari tekende de voormalig Eredivisie-topscorer in de Goffert tot het einde van het seizoen. Hij kwam slechts tot twee invalbeurten, scoorde niet en werd achtervolgd door blessures.

Always Ready speelt in de voorrondes van de Copa Libertadores (de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League). In afwachting van een nieuw avontuur hield Bony zijn conditie op peil bij Newport County in Wales.

Bony Club Always Ready

Bij Vitesse ontpopte de international zich eerder tot ongekende goalgetter, waarna hij een transfer verdiende naar Swansea City. Ook bij The Swans liet Bony zich gelden, waarna hij een transfer verdiende naar Manchester City in 2015.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!