Madueke krijgt vertrouwen van Potter en start in de basis, Ziyech op de bank

Madueke krijgt vertrouwen van Potter en start in de basis, Ziyech op de bank

11 februari om 12:44
Laatste update: 11 februari om 12:50

Noni Madueke heeft zijn eerste basisplaats te pakken bij Chelsea. De vleugelaanvaller krijgt van manager Graham Potter het vertrouwen en mag aan de aftrap verschijnen. Hakim Ziyech zit wel op de bank in Londen. 

Madueke trok afgelopen maand de deur bij PSV achter zich dicht en tekende een contract bij Chelsea. De Londenaren betaalden ruim 35 miljoen euro wat met bonussen nog kan oplopen. Tegen West Ham United krijgt Madueke nu de kans om zich vanaf de aftrap te laten zien. Een week geleden mocht de Engelsman tegen Fulham zijn debuut in de Premier League maken toen hij in de rust inviel. In totaal maakte Madueke dit seizoen pas drie keer de negentig minuten vol waardoor de kans klein is dat hij dat vandaag tegen de Hammers weer gaat doen.

Naast Madueke staan er meerdere winteraanwinsten in de basis bij The Blues. Zo staat Benoît Badiashile centraal achterin, staat Enzo Fernández voor zijn tweede basisplaats en staan João Félix en Mychajlo Mudryk samen met Madueke in de aanval. Hakim Ziyech moet het doen met een plek op de bank. Na zijn afgeketste transfer richting Paris Saint-Germain mocht de Marokkaan enkele dagen later nog in de basis starten, maar vandaag moet hij hopen op een invalbeurt.

Opstelling Chelsea: Kepa, James, Silva, Badiashile, Cucurella, Enzo, Madueke, Felix, Loftus-Cheek, Mudryk, Havertz