Wedstrijdverslag

Madueke kan Chelsea niet helpen aan overwinning op Fulham bij officieel debuut

Madueke kan Chelsea niet helpen aan overwinning op Fulham bij officieel debuut

03-02-2023 22:57 Laatste update: 23:00

Het is Chelsea bij het debuut van Noni Madueke en Enzo Fernández niet gelukt om te winnen van Fulham. Op Stamford Bridge kwamen The Blues niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Hakim Ziyech startte bovendien 'gewoon' in de basis.

Enzo Fernández en Hakim Ziyech begonnen in de basis. Fernández maakte zijn debuut na in de afgelopen transferwindow voor maar liefst 120 miljoen euro te zijn overgenomen van Benfica. Ziyech leek daarentegen hard op weg om verhuurd te worden aan Paris Saint-Germain, maar die overstap vond wegens administratief geblunder van Chelsea geen doorgang. De Nederlandse Marokkaan was daarom zeer teleurgesteld, maar startte desondanks in de ploeg van Graham Potter.

De eerste helft op Stamford Bridge leverde alles behalve spektakel op. Beide ploegen probeerden zichtbaar te voetballen, maar grote kansen ontstonden er niet. Andreas Pereira was namens Fulham het dichtste bij een treffer voor rust.

Om aanvallend wat te forceren bracht Potter daarom Madueke halverwege in, die eerder op de dag te horen kreeg niet te zijn ingeschreven voor de Champions League. De jonge buitenspeler kwam binnen de lijnen voor een andere aanwinst, Mykhaylo Mudryk. De Oekraïener maakte weinig indruk. Madueke deed dat met een aantal dreigingen wel enigszins. Ziyech werd om en nabij de zestigste minuut gewisseld voor Raheem Sterling.

In de slotfase waren Fernández en de eveneens debuterende David Fofana dichtbij een Chelsea-treffer, maar die viel uiteindelijk niet. João Palhinha liet aan de andere kant het blauwgezinde publiek nog even schrikken met een volley vlak langs de paal.

Zodoende klimt Chelsea met een puntje nog wel naar de negende plaats in de Premier League, al heeft directe achtervolger Liverpool twee wedstrijden minder gespeeld. Fulham staat zesde en mag blijven dromen van Europees voetbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!