Nieuws

'Simons-onderhandelingen in volle gang bij PSV, Malen-scenario is denkbaar'

'Simons-onderhandelingen in volle gang bij PSV, Malen-scenario is denkbaar'

10-02-2023 08:15

Dat PSV er alles aan doet om Xavi Simons op zeker langer binnen boord te houden, is duidelijk. Volgens het Eindhovens Dagblad is de kans op volledige transferrechten alleen erg klein.

Simons heeft zich binnen een half jaar tijd onmisbaar gemaakt bij PSV. Het negentienjarige talent ontwikkelt zich stormachtig in Eindhoven, maar zou aan het eind van het seizoen terug kunnen gaan naar Paris Saint-Germain. Wel biedt een clausule dat de middenvelder zelf de mogelijkheid om hierover te beslissen, maar daar willen de Brabanders een eind aan maken.

Volgens het ED kan PSG Simons terugkopen voor twaalf miljoen euro, maar mag hij daarna niet gelijk worden verhuurd of verkocht. Dat maakt de kans op een langer verblijf bij PSV groter, aangezien de speelkansen in Frankrijk een stuk kleiner zijn. Dat is positief nieuws voor de Eindhovenaren, die wel een negatieve onderhandelingspositie hebben.

Zo stelt het medium dat de entourage van Simons wel eens een flink deel van de transfersom kan gaan eisen wanneer het contract wordt verlengd. Dat gebeurde ook bij Donyell Malen, destijds een Mino Raiola telg. Samen hadden zij recht op zo’n dertig procent van de transferrechten.