Nieuws

Eredivisie-topscorer Douvikas werkt hard in Utrecht: 'Ik heb mijn eigen sleutel'

Eredivisie-topscorer Douvikas werkt hard in Utrecht: 'Ik heb mijn eigen sleutel'

07-02-2023 19:21 Laatste update: 19:25

Anastasios Douvikas is momenteel de topscorer van de Eredivisie en dat voelt goed voor de spits van FC Utrecht. De Griek was in zijn laatste drie wedstrijden goed voor vijf doelpunten en lijkt met zijn landgenoot Vangelis Pavlidis te strijden om de topscorerstitel. 

Na de komst van Bas Dost naar Utrecht leek Douvikas naar de bank te verhuizen. "Het leven is goed", vertelt de Griekse goaltjesdief, die dit seizoen elf keer het net wist te vinden in de Eredivisie. "Voor mij is het geen druk. Het geeft me vertrouwen en dat is goed voor me", laat hij optekenen door de NOS.

Douvikas is op dreef in de Domstad en kan twee jaar na landgenoot Georgios Giakoumakis de topscorer van Nederland worden. De aanvaller werkt er hard voor en spendeert vaak wat extra uurtjes op het complex van de club. "Ik heb mijn eigen sleutel en daar ben ik blij mee. Het team en de extra training geven me het vertrouwen om optimaal te presteren", aldus Douvikas.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!