'Zaniolo dicht bij transfer naar Turkije, afkoopclausule onderdeel van de deal'

'Zaniolo dicht bij transfer naar Turkije, afkoopclausule onderdeel van de deal'
6 februari om 19:49
Laatste update: 6 februari om 19:52

Nicolò Zaniolo is dicht bij een overgang van AS Roma naar Galatasaray, meldt Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse journalist is de deal op een haar na rond.

Zaniolo leeft in onmin met de club nadat de Italiaan een nadrukkelijke transferwens had uitgesproken. De creatieve middenvelder was dicht bij een overstap naar Bournemouth AFC, maar die deal vond geen doorgang. Van een transfer lijkt het nu toch te komen aangezien Galatasaray naar verluidt maar liefst 23 miljoen euro op tafel wil leggen voor de aanvallende middenvelder. Aangezien niet Turkije, maar AC Milaan de beoogde bestemming was voor de Italiaan wordt er in zijn contract een afkoopsom opgenomen van dertig miljoen euro. De clausule is enkel geldig voor Italiaanse ploegen waardoor een transfer naar Milaan in de zomer voor de hand ligt.

Aangezien Zaniolo er geen geheim van maakte dat hij wilde vertrekken uit Italië, keerde de achterban van Roma zich tegen hem. De spanningen liepen zelfs zo hoog op dat de 23-jarige Italiaan thuis werd opgewacht door woedende supporters. Uiteindelijk koos Zaniolo er zelfs voor om de stad te verlaten. Naar verluidt kan de middenvelder in Turkije rekenen op een jaarsalaris van drie miljoen euro.