Nieuws

Fikse kritiek op Kökcü na gelijkspel Feyenoord en PSV: 'Grossiert in balverlies'

Fikse kritiek op Kökcü na gelijkspel Feyenoord en PSV: 'Grossiert in balverlies'

05-02-2023 17:21
3

Kenneth Perez vindt dat Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü niet al te best voor de dag kwam tegen PSV. Marciano Vink wijst een andere schlemiel aan van het duel tussen de twee grootmachten in de Eredivisie.

"Hij was niet best vandaag", steekt Perez van wal over Kökcü. De middenvelder leed meermaals balverlies en dat leidde in de eerste helft tot de 0-1 van PSV. "Hij grossiert in balverlies. Je leidt altijd balverlies, zeker als je meer risico neemt. Bij de eerste moet hij sneller handelen om niet in die situatie te komen. Als er een goal uitvalt, valt het meer op", oordeelt de analist bij ESPN.

Ondanks de tegenvallende Kökcü gelooft Perez dat Feyenoord de goede prestaties uit de eerste seizoenshelft kan evenaren. "Feyenoord is de enige van de ploegen die nog helemaal niet in een dip heeft gezeten. Ze verliezen wel zes punten in de laatste drie wedstrijden. Vandaag winnen ze wel een punt. AZ dachten we dat het fantastisch was, maar die spelen weer gelijk met 1-1 bij FC Volendam."

Vink focust vooral op de rode kaart van Armando Obispo bij PSV. De verdediger stak zijn been uit in een duel met Santiago Gimenez en dat leverde de linkspoot na ingrijpen van de VAR een rode kaart op. "Het was een heel domme rode kaart. Het was totaal onnodig", aldus de analist.