Nieuws

Varane geeft tekst en uitleg: 'De schema's zijn overvol, we spelen non-stop'

Varane geeft tekst en uitleg: 'De schema's zijn overvol, we spelen non-stop'

05-02-2023 07:55

Raphaël Varane besloot deze week een punt te zetten achter zijn interlandcarrière. Hoewel in Frankrijk het nodige onbegrip leeft stelt de verdediger dat het bomvolle speelschema ten grondslag van zijn keuze ligt.

Varane besloot deze week na 93 interlands een punt te zetten achter zijn tijd bij Les Bleus. "Ik heb alles gegeven, fysiek en mentaal. Maar spelen op het allerhoogste niveau is alsof je in een wasmachine zit. Je speelt altijd en het stopt nooit", vertelt de Fransman bij Canal+. "De schema's zijn overvol, we spelen non-stop. Op dit moment voelt het alsof ik stik en de speler Varane het mens Varane opslokt." Varane stelde op zijn Instagram dat het spelen voor zijn land de grootste eer in zijn leven is geweest. Eerder besloten Karim Benzema en Hugo Lloris al om zich niet meer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg.

Bondscoach Dedier Deschamps baalt van de aankondiging van Varane. "Rapahël belde me een paar dagen geleden om zijn besluit uit te leggen", vertelde Deschamps bij RMC Sport. "Zonder in details te treden, Raphaël stelde dat hij het gevoel had dat zijn avontuur bij het nationale team erop zat. Ik begreep zijn argumenten en heb respect voor zijn beslissing ondanks dat ik er van baal."