Nieuws

Interlandpensioen van Varane schokt Frankrijk: 'Je doet nu echt iets doms!'

Interlandpensioen van Varane schokt Frankrijk: 'Je doet nu echt iets doms!'

03-02-2023 13:32

Raphaël Varane kondigde donderdag zijn interlandpensioen aan en daar liet hij de nodige wenkbrauwen mee fronsen. Zo ook die van Jérôme Rothen, een voormalig Frans international die nu werkzaam is als analist in Frankrijk.

Het besluit van Varane komt om meerdere redenen uit de lucht vallen. De verdediger is pas 29 jaar en komt met Manchester United nog altijd uit in de Premier League, dat te boek staat als de voetbalcompetitie met het hoogste niveau ter wereld.

"Ik vind dat hij op zijn leeftijd, spelend voor een club op het allerhoogste niveau, een plicht heeft. Je moet je talent ter beschikking stellen aan je land", begint Rothen in een podcast van het Franse RMC Sport. Ook de grote concurrentie is volgens de voormalig profvoetballer van onder andere AS Monaco geen reden om te stoppen. "Hij kan dit niet doen, je doet nu echt iets doms! Je steekt ze allemaal in je zak", besloot hij.

Op 24 maart speelt Frankrijk voor het eerst zonder Varane. Dat doet het tegen het Nederlands elftal, de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het EK 2024.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!