Vitesse slikt late gelijkmaker op bezoek bij Emmen en neemt punt mee naar Arnhem

04-02-2023 21:54
1

Vitesse heeft onder leiding van trainer Phillip Cocu zaterdagavond opnieuw niet verloren in de Eredivisie. De Arnhemmers moesten op bezoek bij FC Emmen genoegen nemen met een gelijkspel door een late eigen goal van Alois Oroz.

Voor Phillip Cocu was bij zijn aanstelling het voornaamste doel om degradatie te voorkomen bij Vitesse. De ploeg speelde dit kalenderjaar al gelijk tegen FC Twente en AZ en mocht het zaterdag op bezoek bij Emmen laten zien. De bezoekers kwamen na ruim een halfuur op voorsporng door Million Manhoef, die vaker belangrijk is voor de ploeg. Vijf minuten later verdubbelde Carlens Arcus zelfs de score voor Vitesse, dat op rozen zat.

Emmen had het merendele van het balbezit, maar wist dat amper om te zetten in kansen. Vitesse was echter veel gevaarlijker in de omschakeling. De thuisploeg kwam op slag van rust nog aan de aansluitingstreffer: Jasin-Amin Assehnoun tekende voor de 1-2. In de tweede helft ging Emmen nog volop in de strijd voor de gelijkmaker. De ploeg moest lang wachten, maar zag in minuut 88 de gelijkmaker vallen op naam van Oroz, die een eigen doelpunt maakte.

Vitesse had met een overwinning plek twaalf kunnen verstevigen, maar is nu afhankelijk van het resultaat van Excelsior, dat later op de avond speelt. Emmen redt een punt en staat daarmee één punt achter nummer vijftien Volendam, dat net buiten de gevarenzone staat.