Raphael Varane stopt als international van Frankrijk

Verrassend nieuws uit Frankrijk: Varane (29) stopt als international van Les Bleus

2 februari om 13:27

Verrassend nieuws uit Frankrijk: Raphaël Varane stopt als international van zijn land. De voormalig wereldkampioen ‘grift de herinneringen’ in zijn geheugen en gaat zich nu op het clubvoetbal richten.

Varane kwam in totaal 93 keer uit voor Frankrijk. De verdediger debuteerde in 2013 voor Les Bleus en de laatste wedstrijd die hij speelde was een bijzondere: het was de WK-finale tegen Argentinië die werd verloren na strafschoppen. Een schrale troost voor Varane is dat hij toch één keer wereldkampioen is geworden in 2018. Ook de Nations League van 2021 staat op zijn palmares.

Varane is de vierde speler die na het WK zijn internationale schoenen aan de wilgen hangt. Hij volgt recordinternational Hugo Lloris (36), Steve Mandanda (37) en Karim Benzema (35). 'Tien jaar lang ons geweldige land vertegenwoordigen is één van de grootste eerbewijzen uit mijn leven. Ik heb er een aantal maanden over nagedacht en besloten dat hij voor mij juist was om te stoppen met internationaal voetbal. Het enthousiasme, de gewonnen prijzen en vieringen zullen voor altijd in mijn geheugen gegrift staan. Aan iedereen, duizend maal bedankt', klinkt het op zijn Instagram.

Het afzwaaien van Varane komt voor het Nederlands elftal niet slecht uit. Oranje neemt het in maart op tegen Frankrijk tijdens de EK-kwalificatie.  

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Raphael Varane (@raphaelvarane)