Reactie

Varane openbaart hoe hij zich voelde rondom WK-finale: 'Was niet helemaal lekker'

Varane openbaart hoe hij zich voelde rondom WK-finale: 'Was niet helemaal lekker'

20-12-2022 08:04 Laatste update: 08:12

Raphaël Varane heeft toegegeven dat hij 'niet helemaal lekker' was voorafgaand aan de WK-finale. Naast de verdediger ging ook Hugo Lloris in op het virus waardoor de Franse selectie werd getroffen.

Varane sloeg in aanloop naar de eindstrijd een training over, maar verscheen 'gewoon' aan de aftrap van het duel. De Fransen maakten een lamgeslagen indruk en in de verlenging van het duel ging de verdediger van Manchester United naar de grond: hij kon niet meer en werd gewisseld, nog voordat de strafschoppen moesten worden genomen. Tegenover The Athletic geeft Varane aan dat hij zich 'leeg, uitgeput en niet lekker voelde.'

Naast Varane ging ook Hugo Lloris in op de griepsituatie van de Fransen. Vooral in de eerste helft werden ze 'opgegeten' volgens de doelman van Tottenham Hotspur. "Het is niet makkelijk voor ons geweest de laatste dagen. Ondanks het virus probeerden we ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd, maar die ene dag die we minder kregen om te herstellen heeft ook geteld."

Ondanks de verliespartij werden Les Bleus als helden ontvangen in hun land. Met name Kylian Mbappé werd als een malle toegezongen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s