Nieuws

Gakpo optimistisch over titelkansen PSV: Er kunnen mooie dingen ontstaan

Gakpo optimistisch over titelkansen PSV: "Er kunnen mooie dingen ontstaan"

24-12-2021 13:59

Cody Gakpo is positief over de titelkansen van PSV. De reserve-aanvoerder van de Einhovenaren vindt dat het team erg is gegroeid dit seizoen en merkt dat de ploeg minder moeite heeft om moeilijke wedstrijden naar zich toe te trekken.

"Er kon nog veel gebeuren en nu staan wij bovenaan", zegt Gakpo, terugverwijzend naar de beginfase van het seizoen, tegenover Voetbal International. "We zijn altijd overtuigd van onze eigen kracht gebleven." PSV gaat als koploper de winterstop in, met 43 punten uit achttien gespeelde wedstrijden.

Vooral de toppers tegen Feyenoord en Ajax waren pijnlijk voor PSV, aangezien ze allebei kansloos verloren gingen. "Maar de wedstrijden daarna konden we winnend afsluiten", zegt Gakpo. "Dat was ook ons doel. Wat Ajax doet hebben we niet in de hand. En gelukkig laten zij ook punten liggen."

Hoewel de topwedstrijden werden verloren, werden er door de Einhovenaren weinig fouten gemaakt tegen de ploegen die lager op de ranglijst staan. "Dit jaar wonnen we moeilijke wedstrijden, waar we die afgelopen seizoen niet naar onze hand konden zetten", zegt de 22-jarige Eindhovenaar.

Gakpo verkeert zelf ook in een erg goede vorm dit seizoen en kwam tot zes doelpunten en negen assists in dertien gespeelde wedstrijden. De succesvolle linksbuiten vindt dat de goede prestaties ook te maken hebben met het teamproces. "Ik denk dat het ook komt omdat we naar elkaar zijn toegegroeid. Binnen en buiten het veld. Er kunnen mooie dingen ontstaan."