AC Milan krijgt in eigen huis geweldig pak slaag van laagvlieger Sassuolo

29-01-2023 14:32

AC Milan heeft zondagmiddag met het schaamrood op de kaken verloren van Sassuolo. De bezoekers deelden een dreun van jewelste uit in de hoofdstad en scoorden vijf keer.

Beide ploegen waren in aanloop naar het duel bezig aan een slechte reeks en daarom was de uitkomst van het duel lastig te voorspellen. Sassuolo sloeg echter vroeg in het duel toe en kwam op een 0-2 voorsprong door goals van Gregoire Defrel en Davide Frattesi. Olivier Giroud zorgde enkele minuten later voor de aansluitingstreffer en daarmee leken I Rossoneri wakker, maar niets bleek minder waar.

Milan kon niet lang op zoek naar de 2-2, aangezien Dominico Berardi direct voor de 1-3 zorgde. In de tweede helft wist de Milanese club de rug niet te rechten en kwam het op 1-4 door Armand Laurienté. Tien minuten voor tijd maakte Matheus Henrique zelfs de 1-5. In de slotfase zorgde Divock Origi nog voor de 2-5, maar dat mocht niet meer baten voor de thuisploeg.

AC Milan had met een overwinning naar plek twee kunnen klimmen, maar blijft nu op de vierde plek steken. Sassuolo klimt van plek achttien naar plek zeventien door de stunt.