Opstellingen

Gakpo wederom in de basis bij Liverpool, Klopp neemt geen risico met Van Dijk

Gakpo wederom in de basis bij Liverpool, Klopp neemt geen risico met Van Dijk

29-01-2023 13:45

Liverpool staat zondagmiddag in de FA Cup tegenover Brighton & Hove Albion FC en Jürgen Klopp heeft Cody Gakpo wederom een basisplaats gegeven. Virgil van Dijk liep begin januari een hamstringblessure op en ontbreekt nog altijd bij The Reds

Gakpo maakte begin januari de overstap naar Liverpool en leverde PSV ongeveer 50 miljoen euro op. De Nederlander speelde tot dusver vier wedstrijden voor Liverpool en maakte daar een gretige indruk. Klopp heeft vertrouwen in de speler en heeft opnieuw een basisplaats gegeven. Liverpool speelde medio januari al tegen Brighton in de Premier League en liep tegen een 3-0 oorwassing aan. Klopp zal daarom revanche willen nemen op The Seagulls.

De Nederlandse aanvaller staat samen met Mohamed Salah in de aanval en wordt bediend door onder meer Harvey Elliott en Thiago. De Braziliaanse Alisson staat op doel. Liverpool heeft het lastig in de Premier League en staat negende in de competitie. De FA Cup is één van de weinige manieren om dit seizoen nog een prijs binnen te slepen.