Nieuws

Stewart kan met zak vol geld aan de bak bij PSV: 'Ben en blijf een Brabander'

Stewart kan met zak vol geld aan de bak bij PSV: 'Ben en blijf een Brabander'

28-01-2023 13:08

Earnest Stewart werd donderdag gepresenteerd als de nieuwe technisch directeur van PSV. De Nederlandse Amerikaan zal in Eindhoven schoon schip moeten maken en de gaten die Cody Gakpo en Noni Madueke hebben achtergelaten moeten zien in te vullen. De crisis in Eindhoven is er eentje van de handen van Stewart moeten gaan jeuken.

Stewart was tot voor kort nog de technisch directeur bij de Amerikaanse voetbalbond, maar besloot na een telefoontje van Marcel Brands dezelfde rol te gaan vervullen bij PSV. Per 1 maart 2023 zal hij aan het voetbalroer staan in Eindhoven. Waarom? "PSV is een prachtig mooie club. Ik ambieer al een tijd om bij een Europese topclub aan de slag te gaan. Bovendien: ik ben en blijf een Brabander", aldus de geboren Veghelaar.

Dat het bij PSV niet lekker loopt, is iedereen wel duidelijk. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij wist in 2023 slechts één competitiewedstrijd te winnen: thuis tegen Vitesse (1-0). Stewart erkent de moeilijke fase. "Ik ga samenwerken met de mensen die bij de club werkzaam zijn om zo iedereen steunen", zo citeert de NOS.

De opvolger van John de Jong neemt een bak aan ervaring mee naar het Philips Stadion. Hij was eerder technisch directeur bij VVV-Venlo, NAC Breda en Philadelphia Union, maar de meeste mensen zullen hem kennen uit zijn tijd als bestuurder bij AZ. Toen wonnen de Alkmaarders de KNVB Beker en schopten ze het tweemaal tot de kwartfinales van de Europa League. Tevens maakte Stewart als voetballer furore bij verschillende clubs in de vaderlandse Eredivisie. In 427 duels wist hij 115 keer het net te vinden.

"Sturing geven aan PSV" zal zijn belangrijkste taak worden. Met maar liefst 90 miljoen euro aan transferinkomsten, verdiend dankzij de overstap van Gakpo en Madueke naar de Premier League, kan Stewart in ieder geval flink aan de bak.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!