Nieuws

'Argentijnse succescoach topkandidaat om Schreuder op te volgen bij Ajax'

'Argentijnse succescoach topkandidaat om Schreuder op te volgen bij Ajax'

28-01-2023 12:43 Laatste update: 13:54
3

Volgens het Argentijnse TyC Sports is Marcelo Gallardo één van de kandidaten om Alfred Schreuder op te volgen als trainer van Ajax. Gallardo vertrok afgelopen zomer na acht jaar de dienst te hebben uitgemaakt bij River Plate. Hij is momenteel clubloos.

Gallardo won tussen 2014 en 2022 maar liefst veertien prijzen met de club uit Buenos Aires, waaronder de Copa Libertadores in 2015 en 2018. Na het ontslag van Schreuder van afgelopen donderdag doemen vele namen op rondom de Johan Cruijff Arena. De 47-jarige Gallardo is daar nu ook een van. Hij kondigde in oktober aan een korte pauze te willen nemen met als argument aan een nieuwe uitdaging te willen beginnen. Het is nog maar de vraag of die wens nu al wordt vervuld. Gallardo geldt als een workaholic, is zeer kieskeurig en bovendien niet bang om middenin een wedstrijd van formatie te veranderen.

De Telegraaf meldde eerder dat al drie trainers hebben bedankt voor een baan bij Ajax. "Er is onder meer contact gelegd met Zlatko Dalic, de bondcoach van Kroatië. En drie keer is Ajax een 'nee' verkocht", aldus Ajax-watcher Mike Verweij. "Dat is ook weleens anders geweest: toen stonden ze in de rij om trainer te mógen worden. Dat is wel iets wat Ajax zorgen moet baren."