'Met Memphis heeft Atlético Madrid er nu een internationale topspeler bij'

'Met Memphis heeft Atlético Madrid er nu een internationale topspeler bij'
27 januari om 08:49

Memphis Depay maakte deze transferwindow de overstap van FC Barcelona naar het Atlético Madrid van Diego Simeone. Kiki Musampa verwacht veel van de Oranje-international bij de club waar hij zelf ook ooit voor speelde.

"Ik verwacht dat Memphis snel een basisplaats zal pakken", aldus Musampa tegenover Voetbal International. "Ik zie hem als spitsenkoppel met Morata. Ik denk dat ze elkaar goed kunnen aanvullen, met hun specifieke kwaliteiten. Morata heeft een neusje voor de goal en kan diep in de spits oorlog maken. Memphis kan daaromheen spelen, in het voortraject, met zijn creativiteit en acties. Ik zie dat wel voor me."

"Atlético heeft een rijke traditie van scorende spitsen", vervolgt Musampa. "Denk aan Jerrel Hasselbaink, Fernando Torres, Diego Forlán, Sergio Agüero. Die traditie hoopten ze met Morata voort te zetten, maar zijn cijfers blijven achter bij de verwachtingen. Nu is het aan Memphis zich in dit rijtje te voegen. Hoewel ik hem geen type kille afmaker vind, denk ik dat Memphis op zijn eigen manier veel kan toevoegen aan de ploeg. Hij is veelzijdig en is binnengekomen als een grote aankoop. Atlético had voorin echt versterking nodig. Met Memphis hebben ze er nu een internationale topspeler bij."

Memphis viel donderdagavond in tegen Real Madrid, maar kon niet voorkomen dat Atlético na verlenging werd uitgeschakeld in het uiteindelijk met 3-1 verloren Copa del Rey-duel met de grootmacht.