Van Basten positief over Memphis-move: 'Hij voelt zich altijd een beetje miskend'

Van Basten positief over Memphis-move: 'Hij voelt zich altijd een beetje miskend'
26 januari om 21:44

Marco van Basten voorspelt een gelukkig huwelijk tussen Memphis Depay en Atlético Madrid. De voormalig Oranje-spits denkt dat de mentaliteit van de Nederlander en de Madrileense club overeen komen.

"Ik denk dat het best wel goed past. Dat heeft denk ik te maken met het feit dat de mentaliteit bij Atlético net anders is", zegt Van Basten voorafgaand aan de topper tussen Real Madrid en Atlético Madrid bij Ziggo Sport. "Real Madrid is de beste ploeg van Madrid, Atlético heeft net die frustratie. Ik denk dat Memphis zo'n type is: een goede speler maar bij een topclub is het net even wat anders dan bij zo'n verongelijkte tweede club."

"Ik vind Memphis ook wel zo'n type, ik denk dat hij er goed zal gedijen", vervolgt Van Basten. "Hij voelt zich toch altijd een beetje miskend. Bij een topclub moet je elke wedstrijd presteren. Bij dit soort clubs, waar je af en toe een klein beetje een wedstrijd kan overslaan, is het geweldig als je eens de beste bent, in plaats van dat je elke week moet laten zien dat je goed bent."

Van Basten verwacht ook een goede samenwerking met collega-spits Antoine Griezmann. "Goede voetballers vinden elkaar. Goed en goed, dat maakt alleen maar beter, hopen we. Memphis maakt doelpunten, maar Griezmann ook. Ze kunnen allebei assists geven, het kan best een goede klik geven."