Reactie

Slot zag ander Feyenoord: 'Kun je eigenlijk ook anders niet verwachten'

Slot zag ander Feyenoord: 'Kun je eigenlijk ook anders niet verwachten'

25-01-2023 23:37

Arne Slot is tevreden met de overwinning van Feyenoord op NEC (2-0), maar volgens hem liet het spel nogal te wensen over. De trainer zag een heel ander team dan afgelopen zondag tegen Ajax, al beschouwt hij dat vanuit verschillende oogpunten.

"Qua resultaat hebben we orde op zaken gesteld, maar qua uitvoering vond ik het zondag beter. Toen heeft Ajax op het middenveld zes keer de bal geraakt. Vandaag was ons druk zetten vele malen minder. Misschien sla ik door in het negatieve, maar ik vond het de slechtst mogelijke elf-tegen-tien die ik heb gezien", aldus Slot.

Hij stelde niet Alireza Jahanbakhsh, maar Javairô Dilrosun op op de rechterflank. "Om voor gevaar te zorgen in een directe een-tegen-een. Als toetje schoot hij de bal ook nog binnen. In de eerste helft hebben we niet zoveel weggegeven, maar het was absoluut niet hetzelfde energieniveau als afgelopen zondag. Maar dat kun je eigenlijk ook niet verwachten na zo'n immens fysieke prestatie."

Feyenoord had tegen Ajax enorm veel balveroveringen, maar deed daar weinig mee. Ook tegen NEC creëerden de Rotterdammers niet al te veel kansen, met name in de tweede helft. "Dat moeten we echt verbeteren. We kunnen dominant zijn door pressie, maar ook door voetbal. Dat hebben we tegen Groningen laten zien, maar dat wil ik ook in topwedstrijden. Vandaag was het niet top, maar wel voldoende voor een overwinning."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!