Wedstrijdverslag

Twente beleeft zure avond in Arnhem, speels AZ rekent af met Go Ahead Eagles

Twente beleeft zure avond in Arnhem, speels AZ rekent af met Go Ahead Eagles

25-01-2023 20:56
1

AZ en FC Twente hebben beiden een avond beleefd met een verschillende afloop. De Alkmaarders hadden geen kind aan Go Ahead Eagles (1-4), terwijl de Tukkers het meer dan lastig hadden tegen Vitesse (2-2), wat voor schaars puntverlies heeft gezorgd.

Go Ahead Eagleas – AZ: 1-4

Vanaf minuut één was het AZ dat de boventoon voerde tegen Go Ahead Eagles. Na een klein openingsoffensief van de club uit Deventer waren het de Alkmaarders die moeite hadden om de score te openen. Dat lukte vlak voor rust. Vangelis Pavlidis dook op bij de eerste paal om een voorzet van Yukinari Sugawara binnen te werken.

De assist van de Japanner zorgde ervoor dat hij zichzelf ontketende. Vlak na rust gaf hij opnieuw een goede voorzet, die werd binnengekopt door Djordje Mihailovic, die mocht starten omdat Dani de Wit geblesseerd is. Vlak voor tijd was het Sugawara zelf die de trekker overhaalde. De rechtsback kreeg de bal randje zestien en twijfelde niet. Het slotakkoord kwam op naam van Zico Buurmeester, die op aangeven van Pavlidis binnen schoof.

Vitesse – FC Twente: 2-2

Voor Twente heeft de avond een hele andere wending gekregen. De Tukkers kwamen in de eerste helft via een strafschop van Ricky van Wolfswinkel op voorsprong, maar zagen die marge net voor rust verdampen. Als een duveltje uit een doosje was daar Gabriel Vidovic die het Enschedese feestje verpestte.

Na rust werd het nog een stukje erger voor Twente. Aanvoerder Matus Bero schoot de Arnhemmers al snel op een 2-1 voorsprong, waarna Ron Jans in moest grijpen. Vlak voordat hij een dubbele wissel doorvoerde, was het Vaclav Cerny die de stand alweer gelijk trok. Na dit moment was het Vitesse dat het doel van Lars Unnerstal meerdere keren onder vuur nam, maar vlak voor het verstrijken van de speeltijd leek het toch de goede kant op te vallen voor Twente. Van Wolfswinkel leek de winnende te maken, maar deed dit in buitenspelpositie. Dat zorgde ervoor dat de Tukkers genoegen moeten nemen met één punt.