Nieuws

AZ richt pijlen op Amerikaanse vleugelaanvaller (21) met verleden bij FC Barcelona

AZ richt pijlen op Amerikaanse vleugelaanvaller (21) met verleden bij FC Barcelona

24-01-2023 13:53

AZ heeft zijn pijlen gericht op Konrad de la Fuente, meldt de Italiaanse sportjournalist Luca Bendoni. De Amerikaans international wordt momenteel door Olympique Marseille verhuurd aan Olympiakos.

De la Fuente wordt in Alkmaar gezien als toekomstige vervanger voor Jesper Karlsson. Bendoni, die onderdeel uitmaakt van het team van transfergoeroe Fabrizio Romano, schrijft dat het gaat om een mogelijke oplossing om in de gaten te houden. De Amerikaans international, die op dit moment uitkomt voor Olympiacos, kan ik Griekenland niet rekenen op veel speelminuten. Hij kwam dit seizoen pas vijf keer in actie, waarvan twee keer als basisspeler.

De 21-jarige vleugelaanvaller staat nog tot de zomer van 2025 onder contract bij Olympique Marseille, dat de Amerikaans international in 2021 voor zo'n drie miljoen euro overnam van FC Barcelona. De la Fuente speelde in Catalonië voornamelijk in het tweede elftal van Barça. Hij wist nooit definitief de overstap te maken naar de hoofdmacht. Wel mocht het transferdoelwit van AZ onder Ronald Koeman twee keer invallen in de Champions League en één keer in de Copa del Rey.