Reactie

Van der Vaart vindt zich in Berghuis: 'Nog nooit in Rotterdam geweest, ben bang'

Van der Vaart vindt zich in Berghuis: 'Nog nooit in Rotterdam geweest, ben bang'

23-01-2023 07:03
3

Rafael van der Vaart kan zich goed identificeren met Steven Berghuis. De voormalig speler van Ajax voelt zich een 'Ajacied' en stelt dat hij daarom nog nooit een bezoek heeft gebracht aan de stad Rotterdam.

Na afloop van de Klassieker verscheen Berghuis voor de camera’s van de NOS om zijn verhaal te doen. Daarin stelde de voormalig speler van Feyenoord dat de media meer verantwoordelijkheid moet nemen. Volgens de middenvelder zijn sommige geluiden als dat van het Algemeen Dagblad en René van der Gijp daar nalatig in geweest.

Van der Vaart snapt waar de reactie van Berghuis vandaan komt, maar stelt dat het echte probleem niet wordt benoemd. "Wat is een beetje mis, en dat snap ik wel, is dat het eigenlijk gaat om de fans", begint de voormalig international bij Studio Voetbal. "Niemand durft eigenlijk te zeggen dat dat nou juist het schandalige is. Die bedreigingen, er zitten ook mensen in het stadion die dat doen. Hij zegt zelf dat er mag worden gefloten en dat er spreekkoren mogen klinken, maar de media is toch niet de schuld hiervan?"

"Ik ben Ajacied hè, maar ik vind Feyenoord de tweede mooiste club van Nederland. Echt het lijkt me geweldig om daar te spelen, alle clichés zijn waar. Maar ik ben nog nooit in Rotterdam geweest bijvoorbeeld", vervolgt Van der Vaart, die zich op zijn zachtst gezegd niet prettig voelt in de havenstad. "Pierre kan gewoon met me mij naar Amsterdam maar ik kan dat niet vice versa, ik ben bang. Dat is wel de realiteit. Wij plaatsten ons een keer met het Nederlands elftal en toen werd er een feestje georganiseerd in Rotterdam, de politie raadde ons aan om er toen heen te gaan. Het mag allemaal wel wat respectvoller", besluit hij.