Nieuws

Henderson uit felle kritiek: Niemand neemt het welzijn van voetballers serieus

Henderson uit felle kritiek: "Niemand neemt het welzijn van voetballers serieus"

22-12-2021 11:16 Laatste update: 14:20

Jordan Henderson heeft flinke kritiek op de Engelse voetbalbond, omdat hij vindt dat het welzijn van de voetballers niet serieus wordt genomen. De Liverpool-middenvelder vindt dat het speelschema uit de hand begint te lopen.

"Voetbal is alles voor ons en we willen elke keer dat we het veld op stappen op het hoogste niveau kunnen presteren", zegt Henderson tegen de BBC. "Helaas is het in deze periode erg moeilijk om dat te doen. Ik denk dat veel mensen zich niet realiseren hoe intens het is."

De Premier League wordt de afgelopen weken geteisterd door grote corona-uitbraken, maar Henderson doelt niet alleen op de huidige periode. "Het is al een paar jaar zo en dat was al moeilijk voor ons. Dan krijg je daar bovenop nog eens de coronabesmettingen en daar wordt het nog zwaarder door", zegt hij. "Ik ben bang dat niemand het welzijn van voetballers echt serieus neemt."

Komend weekend staan er vooralsnog weer 'gewoon' tien Premier League-wedstrijden op het programma, nadat afgelopen week de meeste wedstrijden werden afgelast vanwege de vele besmettingen in de selecties. Er werd een record verbroken van negentig positieve testen in één week tijd binnen de competitie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!