Nieuws

Aan Gözübüyük om aan te tonen dat hij daar geen last meer van heeft

"Aan Gözübüyük om aan te tonen dat hij daar geen last meer van heeft"

19-01-2023 07:53

De aanstelling van scheidsrechter Serdar Gözübüyük zorgt voor de nodige vraagtekens bij voormalig toparbiter Mario van den Ende. De scheidsrechter zorgde tijdens de topper van vorig seizoen tussen PSV en Feyenoord voor enige controverse.

Van den Ende spreekt met De Telegraaf over de aanstelling van Gözübüyük en herinnert zich het treffen tussen Feyenoord en PSV. PSV leek lange tijd de overwinning naar zich toe te slepen en daarmee nog in de race te blijven voor de landstitel, maar Feyenoord kreeg in de slotseconde een strafschop voor een handsbal. Een dag later gaf de KNVB toe dat het besluit een strafschop te geven niet de juiste was.

"Dat de KNVB na Feyenoord-PSV met een statement moest komen, geeft aan dat de aanstelling toen niet goed heeft uitgepakt. Laten we hopen voor de KNVB, de clubs, de Eredivisie en vooral Serdar zelf dat zo’n statement na De Klassieker niet nodig is", stelt Van den Ende. "Misschien zit dat moment nog in zijn achterhoofd, maar het is aan hem om aan te tonen dat hij daar geen last meer van heeft."

Voormalig topscheidsrechter Björn Kuipers maakt zich geen zorgen over de aanstelling. "Je kunt niet altijd dezelfde scheidsrechter dezelfde wedstrijd laten fluiten, omdat hij de nummer één is. Serdar is de nummer twee op de lijst, hij staat op de elitelijst en fluit topwedstrijden in Europa. Dan is hij ook een uitstekende kandidaat om De Klassieker te fluiten. En reken maar dat hij tot op het bot gemotiveerd zal zijn."