Nieuws

Haaland keek 'obsessief' naar topspitsen: 'Van Zlatan tot Van Persie en Messi'

Haaland keek 'obsessief' naar topspitsen: 'Van Zlatan tot Van Persie en Messi'

18-01-2023 13:56

Erling Braut Haaland staat te boek als een van de beste spitsen, zo niet de beste spits ter wereld. De Noor keek in zijn jeugd naar diverse topspitsen en doet nog steeds hetzelfde als hij deed toen hij dertien was.

"Ik probeer wat slimmer te zijn, wat scherper, vooruit te kijken naar de mensen tegen wie ik speel", aldus Haaland tegenover GQ. "Ik probeer wat meer ingesteld te zijn in mijn hoofd. Want als ik dat doe, als ik één seconde krijg, dan kan ik misschien scoren en kan de tegenstander bijvoorbeeld niet blokkeren. Het is iets waar ik altijd aan denk."

Haaland keek al op jonge leeftijd obsessief naar verschillende topspitsen om beter te worden. "Van Zlatan tot Van Persie en van Vardy tot Agüero tot Messi", aldus de Noor. Daar voegt de spits nog drie oud-spitsen van Manchester City aan toe. "Negredo, Dzeko, Balotelli."

Het mentale aspect speelt ook een grote rol in het leven van Haaland. "Ik denk dat het uiteindelijk gaat om het bewustzijn in je hoofd", aldus de spits. "Ik probeer nog steeds precies hetzelfde te doen als toen ik dertien was in mijn geboortestad. Ik doe nog steeds precies dezelfde loopjes. Laat filmpjes zien van mij toen ik dertien was, dan zie je precies hetzelfde."