Nieuws

'Engelse miljardair denkt aan United: formeel begonnen aan overnameproces'

'Engelse miljardair denkt aan United: formeel begonnen aan overnameproces'

17-01-2023 19:23
2

Sir Jim Ratcliffe wil Manchester United gaan kopen, zo melden Britse media. De zeventigjarige multimiljardair gaat de concurrentie aan met Apple en Saudi-Arabië.

De Glazer-familie maakte een tijd geleden bekend dat het Manchester United wilde verkopen, vanwege de hevige kritiek van de supporters van The Red Devils. Ratcliffe wil hier graag gebruik van gaan maken en ziet een clubovername wel zitten. Hij is van kinds af aan al supporter van Manchester United en droomt ervan om clubeigenaar te worden. 

Ratcliffe is de eigenaar van chemiebedrijf INEOS en weet hoe het is om een sportclub te bezitten. De zeventigjarige Engelsman bezit het Franse OGC Nice en het Zwitserse FC Lausanne-Sport. In november maakte Ratcliffe via een woordvoerder bekend dat hij was afgehaakt en de club van Erik ten Hag niet meer wilde kopen, vanwege de hoge vraagprijs.

De multimiljardair, waarvan het vermogen wordt geschat op  op zo'n veertien miljard euro, is teruggekomen op zijn uitspraak. "We zijn formeel begonnen aan het overnameproces", zegt een woordvoerder dinsdag. Naast Ratcliffe zijn ook Apple en Saudi-Arabië in de race om Manchester United over te nemen.