Exclusive

Ten Hag kan niet meer stuk bij Manchester United: 'Houden van zijn duidelijkheid'

Ten Hag kan niet meer stuk bij Manchester United: 'Houden van zijn duidelijkheid'

17-01-2023 09:55

Erik ten Hag kan na de 2-1 overwinning op Manchester City niet meer stuk bij de fans van Manchester United. Dat laat United-watcher Laurie Whitwell van The Athletic weten in de podcast The King of Manchester van VoetbalNieuws.

Manchester United won de Manchester Derby met 2-1 van het City van Pep Guardiola door doelpunten van Bruno Fernandes en Marcus Rashford. Na afloop sprak Casemiro lovend over Ten Hag. De middenvelder heeft naar eigen zeggen nog nooit zo’n gedisciplineerde trainer meegemaakt.

Dat aspect valt ook in de smaak bij de fans van The Mancunians. "Ze houden ervan", aldus Whitwell. "Hij kende geen goede start met twee verliespartijen in de eerste twee wedstrijden, maar ze houden van zijn duidelijkheid. Ook hoe hij zich verwoordt tegenover de pers en hoe gedisciplineerd hij is met zijn spelers. Dat kunnen de fans erg waarderen. Dat hebben ze de voorbije jaren een beetje gemist."

Ten Hag speelt tegen de topploegen nog niet zoals hij het voor ogen heeft, maar de fans klagen niet. "Ze houden van de manier waarop Ten Hag probeert te voetballen en ze zien dat hij een slimme man is. Het gevoel rondom Ten Hag is heel positief momenteel", aldus Whitwell.