Spurs distantieert zich van losgeslagen supporter: 'Zijn geschokt door het gedrag'

Tottenham Hotspur distantieert zich van het gedag van de losgeslagen supporter
15 januari om 23:58

Tottenham Hotspur heeft zich ver gedistantieerd van de supporter die Aaron Ramsdale zondag te lijf wilde gaan. De Engelse club wil de vandalist dan ook bestraffen met een stadionverbod.

Zondagmiddag was het Tottenham Hotspur Stadium het decor van de 0-2 overwinning van Arsenal in de North-London-Derby. Ramsdale was daarin één van de uitblinkers, zo zag ook een fan van Spurs. Toen de doelman zich na afloop van de wedstrijd dicht bij de reclameborden begaf, stormde de fan naar beneden om hem een trap te verkopen. Dat werd op het laatste moment in de kiem gesmoord door de aanwezige stewards.

Spurs blikt terug op de situatie in een officieel statement op de eigen kanalen. 'We zijn geschokt door het gedrag van deze supporter. Geweld, in welke vorm dan ook, hoort op geen enkele manier thuis in het voetbal', aldus de club, die aankondigt actie te gaan ondernemen. 'De club brengt de supporter in beeld en gaat in samenwerking met de politie, Arsenal en Ramsdale de strengst mogelijke maatregelen treffen. Daar hoort een stadionverbod, dat per direct in zal gaan, bij.'