Wedstrijdverslag

Arsenal legt Spurs over de knie in de derby en slaat gat van acht punten met City

Arsenal legt Spurs over de knie in de derby en slaat gat van acht punten met City

15-01-2023 19:29

Arsenal heeft opnieuw goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Premier League. The Gunners wisten met 0-2 af te rekenen bij aartsrivaal Tottenham Hotspur in de North-London-Derby.

Het was Arsenal dat de wedstrijd als beste begon. De ploeg van Mikel Arteta had de overhand en kwam dan ook verdiend op voorsprong na een kwartier spelen. Bukayo Saka was de man die de koploper van Engeland op liet veren, na geklungel van Hugo Lloris. De ervaren doelman liet een voorzet uit zijn handen glippen die in eigen doel belandde. Na de goal ging Arsenal vrolijk verder waar het mee bezig was. Martin Ødegaard was de man die zijn ploeg van afstand op een comfortabele 0-2 zette.

Na de rust was het Spurs dat wat beter in het spel kwam. De ploeg van Antonio Conte probeerde met man en macht om de aansluitingstreffer te maken, maar zowel Harry Kane, Heung Min-Son als Dejan Kulusevski vonden de uitblinkende Aaron Ramsdale op hun pad. De Engelsman wist zijn doel schoon te houden en daarmee werd de einduitslag op 0-2 bepaald.

Door de overwinning slaat Arsenal een groter gat met Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola ging zaterdag onderuit in de Manchester Derby tegen het Manchester United van Erik ten Hag, waardoor het gat nu acht punten is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!