Transfernieuws

'Xavi geeft Memphis toestemming te vertrekken, maar stelt ruildeal als voorwaarde'

'Xavi geeft Memphis toestemming te vertrekken, maar stelt ruildeal als voorwaarde'

14-01-2023 10:16

De overstap van Memphis Depay naar Atlético Madrid leek van de kaart, maar trainer Xavi Hernández heeft een mogelijke oplossing gevonden voor de situatie van de Nederlander. De Spaanse oefenmeester zou Yannick Carrasco willen overnemen van Los Colchoneros in een mogelijke ruildeal.

Het Spaanse AS schrijft dat Xavi genoegen neemt met het vertrek van Memphis wanneer de Belgische aanvalling overkomt van Atlético. Het contract van Carrasco loopt in 2024 af, maar Xavi wil zonder kosten de aanvaller deze winter naar Catalonië halen. 

De suggestie van Xavi zou beide ploegen kunnen helpen. Carrasco is een favoriet van trainer Diego Simeone, maar rendeert de laatste tijd niet meer bij de Spaanse club. Na het tijdelijke vertrek van João Félix zou Atlético geen aanvallers meer willen laten gaan, maar een ruildeal behoort wel tot de mogelijkheden. Het contract van Memphis loopt door tot juni van dit jaar. 

Carrasco was in het seizoen 2020-2021 van onschatbare waarde voor Atlético en had een groot aandeel in de landstitel van de club. De ontsnappingsclausule van 60 miljoen euro zou voor mogelijke geïnteresseerden echter veel te hoog zijn om te overwegen.