Nieuws

Ten Hag en Timber winnen individuele prijzen bij Sportgala Amsterdam

Ten Hag en Timber winnen individuele prijzen bij Sportgala Amsterdam

21-12-2021 13:01 Laatste update: 13:43

Erik ten Hag en Jurriën Timber kunnen een individuele prijs op hun palmares bijschrijven. De oefenmeester werd verkozen tot Amsterdams Coach van het Jaar en de 20-jarige manddekker tot Amsterdams Talent van het Jaar.

Voor het tweetal is het een bevestiging voor hun prestaties in 2021. Op het Sportgala van Amsterdam werden zij in het zonnetje gezet. De prijzen werden overhandigd door de algemeen directeur van Topsport Amsterdam, Frank Thewessem. De sportbestuurder zet eerst Timber in het zonnetje. "'Je hebt een fantastisch seizoen gehad. Je debuut gemaakt bij Ajax, in de basis gekomen en de dubbel gewonnen. Je hebt Oranje gehaald en het EK meegemaakt. Je stond er alsof je er al jaren speelde." 

Edwin van der Sar overhandigt de prijs voor beste trainer aan Ten Hag. "Ik voel me zeer vereerd. In een Olympische jaar deze prijs winnen ben ik zeer vereerd mee. Het is een bijzondere prijs en ik ben er zeer content mee", reageert de 51-jarige Oldenzaler. Tot slot kroonde Ajax zich ook nog tot Sportploeg van het Jaar. "Het is speciaal. Dit waarderen we enorm", geeft Van der Sar aan in een reactie.