Bayern speelt gelijk in oefenduel, Blind valt in en maakt zijn eerste minuten

13-01-2023 19:55 Laatste update: 20:01

Daley Blind heeft zijn officieuze debuut gemaakt voor Bayern München. De Nederlander viel in tijdens een oefenduel met Red Bull Salzburg dat in 4-4 eindigde.

Blind begon op de bank en zag elf sterke namen op het veld staan bij zijn nieuwe ploeg. Leroy Sané brak na nog geen tien minuten al de ban voor Bayern. Sékou Koïta tekende enkele minuten later al voor de gelijkmaker. In de tweede helft verving Salzburg het gehele elftal en liep de ploeg uit door goals van Karim Konaté en Noah Akofar.

Bayern bleef in de tweede helft met dezelfde namen op het veld, maar bracht tiien wijzingingen aan na een uur spelen. De Duitse koploper kwam langszij door treffers van Arijon Ibrahimovic en Kingsley Coman. Blind kwam vlak na de 3-3 binnen de lijnen en mocht een kwartier meedoen. In de slotfase scoorden wonderkind Mathys Tel en Okafor nog en werd de eindstand op 4-4 bepaald.