Nieuws

Geschorste Man City-speler Mendy vrijgesproken in zeven strafzaken, twee lopen nog

Geschorste Man City-speler Mendy vrijgesproken in zeven strafzaken, twee lopen nog

13-01-2023 14:24

Benjamin Mendy is vrijgesproken van zeven van de negen strafrechtelijke zaken die tegen hem liepen. Dat heeft de rechter in Engeland bepaald.

De Franse linksback van Manchester City had zes verkrachtingszaken tegen hem lopen en een zaak ging over seksuele mishandeling. Ondanks dat Mendy zevenmaal is vrijgesproken, lopen er nog twee zaken tegen de verdediger. Één voor verkrachting en één voor poging tot verkrachting. Voor die zaken is volgens de BBC een nieuw proces gestart. De zitting van die zaken vindt plaats op 26 juni.

Mendy is sinds de verdenkingen geschorst door Manchester City. De verdediger werd in eerste instantie van vier gevallen van verkrachting beschuldigd. Het proces tegen de back begon afgelopen zomer en de afgelopen zes maanden terecht in Chester Crown Court.

De 28-jarige Fransman is sinds 2017 speler van Manchester City. De verdediger kwam over van AS Monaco. Komende zomer loopt het contract van de linkspoot af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!